U zit nu hier: home / diensten / hout--natuurstenen-vloeren / marmer

Marmer

Zo kan uw marmer vloer er weer uit zien

Als een marmer vloer al eens eerder geslepen is en de vloer moet opgeknapt worden, kan meestal volstaan worden met een polijstbehandeling.

Dit is een gespecialiseerde bewerking van het marmer, waarbij lichte bekrassing en looppaden vakundig worden verwijderd.

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen wordt de glans hersteld, van gezoet tot hoogglans, alles is mogelijk. Hoogglans vinden veel mensen mooi, maar het is meestal niet handig . Hoe hoger de glans, des te meer onderhoud om dit zo te houden. bekraste looppaden zullen weer snel zichtbaar worden.

Een veel gehoorde term binnen de natuursteenbranche is Gezoet. Dit staat voor een  een matglanzend uiterlijk, en zal minder onderhoud vergen.


Marmer Kristalliseren

De Specialist met meer dan 20 jaar ervaring waar VanAmsterdam al zijn projecten al even lang mee uitvoerd,  kristalliseert kalkhoudende oppervlakken, zoals travertin, hardsteen, terrazzo, en marmer. Met als eindresultaat een zoete of gloss glansgraad, optimale slijtvastheid en een verharde structuur.

Met behulp van  polijstpoeder welke wordt aangebracht met een roterende eenschijfmachine, voorzien van een diamant pad, wordt de toplaag behandeld en verhard. De nieuw gevormde steenlaag is zoet of glanzend, bemerkelijk harder en veel minder dampdoorlatend dan het oorspronkelijke onbehandelde of met oude technieken bewerkte steenoppervlak.

Een fijner geslepen of gepolijste vloer geeft een harder en dichter  oppervlak en een hogere glans. Deze hoge glans geeft meer diepte en accentuering van de oorspronkelijke tekening van de steen. Een nadeel is de snellere glansverstoring door slijtage op de looppaden en vlekvorming.


Marmer Slijpen

Voordat een natuurstenen vloer naar een bepaalde glans gepolijst kan worden is het vaak noodzakelijk om eerst de vloer glad te slijpen, voordat je kunt polijsten. Alleen natuurstenen vloeren of marmer die al eens eerder geslepen zijn hoeven niet eerst gevlakt te worden.

Als het verschil in hoogte van de stenen te groot is om te polijsten of de vloer heeft flinke beschadigingen, wordt de vloer eerst geslepen. Dit slijpen doen we met een slijpmachine voorzien van diamantsegmenten. Deze machine geeft zo goed als geen stof, omdat wij met water slijpen. Ook andere vloeren zoals leisteen, graniet, beton, en wartsiet, enz. kunnen door ons worden geïmpregneerd om het onderhoud te versoepelen.

6i © 2024